Articole:pag 15

Echilibrul - este timpul sa revin la antrenament

 
 

Prima lege a lui Newton este cea pe care toti am auzit-o: "Un corp in miscare tinde sa ramana in miscare atat timp cat din exterior nu actioneaza alta forta". Si noi, fiintele umane, parte a lumii, ascultam de aceasta lege. Momentele din viata ne conduc inainte, indiferent cat de mult dorim sa mergem in acea directie. Acum, va invit sa reflectati la alegerile voastre si sa construiti o "forta exterioara" care sa va miste in directia pe care o doriti.

Un amendament pe care as dori sa-l propun la legea lui Newton suna asa: "Un corp aflat in aikido tinde sa ramana in aikido atat timp cat asupra lui nu actioneaza circumstantele vietii". Ce insemana asta ? Inseamna ca dupa pauza pe care o luati sa stati cu familia sau prietenii este mult mai greu sa te misti, sa revii inapoi in sala. Inseamna ca, cu cat mai mult stai departe de sala ("voi merge saptamana viitoare"), cu atat mai greu vei reveni. Nu este un lucru bun, rau sau indiferent. Pur si simplu este doar fizica.

Majoritatea dintre noi au venit sa practice Aikido din cauza beneficiilor de sanatate pe care le obtinem; detensionare, activitate fizica, purificare spirituala, etc. Chiar si cu aceste motive bune, lasam ca evenimente urgente (si mai putin importante) sa ne stea in cale. Cu cele mai bune intentii, ne promitem ca revenim la sala. Apoi o zi devine o saptamana, o luna, un an...

Dar exista si o veste buna. Poti sa utilizezi legea lui Newton in avantajul tau! Construieste-ti "forta exterioara" si mergi la sala pana ce devine o rutina. Din momentul in care devine rutina, vei inceta sa te opresti din cauza diverselor interactiuni, deoarece va "trebui" sa mergi. Te gandesti sa nu te speli pe dinti sau sa nu iti faci cafeau dimineata, deoarece ai fost distras? Aceste comportamente reprezinta rutina.

Incepeti acum sa va ganditi si sa faceti ceea ce este bine pentru voi. In scopul de a fi puternici pentru fiinta iubita, trebui sa incepeti sa aveti grija de voi. Daca aikido a fost o parte dintr-o minciuna, dar a fost bine pentru tine, intoarce-te acum! Daca aikido a fost ceva ce vrei sa faci ca pe ceva ce este bine pentru tine, mergi la sala si "planteaza-te" acolo. Nu vei regreta!
Articol publicat pe "Aikido of Nebraska Blog :Balance Revisted Its Time To Get Back To Class!"

tradus si publicat aici cu permisiunea lui Sensei Todd Roberts ( "Aikido of Nebraska LLC Dojo" )