Aikido si Judo - interviu cu Gozo Shioda si Masahiko Kimura
Shugyo, Dezvoltarea Caracterului si Budo
6 Indrumari pentru Practica ... si Viata
Aikido si Podul Plutitor al Cerului
Eu si Aikido - Antrenamentul cu Fondatorul Aikido-ului, Morihei Ueshiba
Pagina: 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | 7 | 6 | 5 | 4 | 3 | 2 | 1
Un bun articol de pe site-ul the Dontmakemeangremrmcgee : Din pacate nu ducem lipsa de mituri si de conceptii gresite atunci cand vine vorba de antrenamentele din Artele Martiale sau Sisteme de Lupta. Iata o lista scurta de 11 mituri cu care te vei intersecta sau poate deja le-ati intalnit in calatoria voastra !
11. "Trebuie sa te antrenezi in cel mai popular stil" - Majoritatea Artelor Martiale sau a Sistemelor de Lupta au avut timpul lor in lumina reflectoarelor, cu popularitate in media si comunitate. Toti am vazut ridicarea si coborarea diferitelor Arte Martiale / Sisteme de Lupta si a organelor de conducere ale acestora. Garantat este faptul ca ceea ce este popular azi cel mai probabil nu va fi popular mai tarziu. Bazandu-ti alegerea pe ceva simplu precum ce este popular la Hollywood sau in media este o idee buna de a-ti stabili esecul.
10. "Y si Arta Martiala X te vor face o persoana mai buna" - In general fals, un idiot care se antreneaza intr-o arta martiala va ramane pur si simplu un idiot. Tehnicile vor face putin pentru a schimba o persoana, depinde de tine sa iti schimbi atitudinea personala. Fondatorul Aikido-ului a declarat deschis ca Aikido nu este calea, dar te poate conduce pe cale. Artele Martiale pot reprezenta un pas pe calea atingerii telului de auto-perfectionare, dar de obicei nu reprezinta toata cutia si zarurile daca acesta este scopul vostru.
9. "Artele Martiale sunt Spirituale si Religioase" - Este adevarat ca unele Arte Martiale Chinezesti au fost practicate de catre calugarii Shaolin si este adevarat ca Arta Martiala Aikido are o parte de continut filosofic, precum si tehnicile generale. Totusi in Artele Martiale/ Sistem de Lupta Moderne nu exista nici o conexiune cat de mica cu vre-un continut religios sau spiritual decat daca oamenii incearca intr-un mod deliberat sa-l faca asa. Multi Sensei/Instructori provin din tot felul de medii, fie ele religioase, agnostice, atee sau altfel. La fel ca politica sau alegerea voastra a echipei de fotbal, nu are nici un fel de efect asupra a ceea ce te invata atunci cand te antrenezi.
8."Artele Martiale sunt pentru Barbati" - Complet fals, nu exista lipsa de femei in artele martiale, la fel si de transsexuali. Sexul nu este un ghid de ceea ce se poate sau nu antrena. Unii dintre cei mai buni practicanti de Krav Maga sunt femei care servesc in IDF (Israel Defense force)
7. "Ei bine... nu poti sa faci asta intr-o lupta adevarata" - Nu confunda vizualizarea unui antrenament intr-o arta martiala cu sugestia ca trebuie sa fie practicata in acelasi fel pe "strada". Iata un sfat, majoritatea, daca nu toate Artele Martiale/ Sisteme de Lupta au tehnici variate care sunt in conformitate cu antrenamentul si sunt utilizate pentru simplu motiv ca daca partenerul de antrenament nu le respecta atunci destul de usor se va iesi de pe saltea cu destul de multe dureri intr-un brat/umar/clavicula/incheietura mainii rupta. Numai cateva companii de asigurari sunt dispuse sa asigure centre de formare unde apar in mod obisnuit accidentari serioase din cauza modului de antrenament.
6. "Stilul X este mai eficient decat stilul Y" - O scurta privire pe internet si veti descoperi curand ca nu exista penurie de oameni cu spume la gura care discuta cum un stil de Sistem de Lupta sau Arta Martiala este superior altuia. Cel mai adesea acesti oameni nu s-au antrenat de fapt in stilul despre care discuta.. O arta martiala precum Taekwondo va suporta de multe ori argumente de acest gen, probabil din cauza numarului mare de McDojo din sistemul Taekwondo, dar, in acelasi timp nu duce lipsa de lupte MMA care au fost incheiate prin knock-out de o lovitura in stil Taekwondo, lovitura bine plasata la cap de un practicant serios.
5. "O centura colorata este un indicator al cresterii capacitatii" - Trist dar nu este deloc un indicator cu adevarat. Nu lipsesc centuri albe care pot sa-ti puna centura ta colorata pe o farfurie intr-un meci de sparing daca doriti sa mergeti in aceasta directie. In ciuda imaginii unei centuri negre, multi oameni care se antreneaza nu dau examen vreodata iar cateva sisteme pur si simplu nu utilizeaza sistemul de centuri. Nu faceti greseala de a crede pur si simplu ca o centura alba este un practicant incepator, precum unul pe care il stiu din BJJ care atunci cand a mers sa-i arate unui prieten cum face sparring cu o centura alba, numai ca sa descopere ca partenerul sau era un judoka serios si puternica care nu vedea lucrurile precum le vedea el si a sfarsit aratand ca un clovn.
4. "Trebuie sa fii coordonat si flexibil pentru a te antrena in Artele Martiale" - din pacate aceasta impresie poate fi oferita de miscarea McDojo care se asigura ca "kata-urile" lor au cat mai multa componenta de gimnastica pentru demonstratiile publice pentru a atrage noi membri in club. In ceea ce priveste coordonarea iata un aspect, va vor fi predate sute de tehnici diferite de-a lungul timpului. Unele se vor potrivi cu voi, unele nu. Nu este necesar ca toata lumea sa faca o lovitura din zbor prin rotire la nivelul umarului pentru a fi competenti in artele martiale. Orice Sensei decent va recunoaste capacitatile diferite ale elevilor si va lucra cu ele, nu impotriva lor. Flexibilitatea si Coordonarea vin cu orele pe care sunteti dispus sa practicati ceea ce sunteti invatat. In cazul in care conteaza, puteti adauga pur si simplu cateva elemente de Tai Chi sau Yoga in rutinele de antrenament.
3. "Cel mai bine este sa incepeti intr-un stil traditional" - Toate stilurile traditionale au fost stiluri moderne la un moment sau altul si pot exista diferente mari intre scoli ale aceluiasi stil, de exemplu, inainte de razboiul al 2-lea mondial erau 33 de stiluri separate de Jujitsu, iar diferitele scoli moderne de jujitsu au linia provenita din cateva din ele. Stilul vostru trebuie sa aiba capacitatea de a evolua dupa necesitati, fiti siguri ca fondatorul nu a intentionat ca stilul sa ramana blocat in tehnici care nu pot evolua pentru a raspunde diverselor provocari. Incepeti calatoria de unde vreti, doar luati atitudinea in care este ok sa schimbati in altceva atunci cand devine necesar sa faceti asta.
2. "Antrenamentul de forta te face lent" - Deoarece campionii din MMA, Box sau Judo nu antreneaza forta ...Greu, mergeti la orice centru de MMA, Box sau Judo unde se antreneaza ei la nivel inalt si acolo exista echipament pentru exersarea fortei din belsug. Reversul este mai aproape de caz, daca vreti sa deveniti buni intr-o Arta Martiala sau Sistem de Lupta adaugati ore la antrenament, si in acelasi timp fiti pregatiti ca atunci cand coborati din pat sa intrati in sala de gimanstica pentru un antrenament de forta si conditie fizica inaintea inceperii lucrului legat de programul de antrenament general.
1. "Sunt prea batran pentru antrenament" - Pe masura ce imbatraniti spre surpriza voastra realizati ca varsta este un simplu numar si nu un indicator al aptitudinilor fizice sau a capacitatilor. Multi oameni la 40 de ani sunt mult mai puternici si intr-o forma buna decat la 20. Puteti alege sa puneti limite la ceea ce puteti face si ce nu, sau puteti imbratisa viata cu tot ceea ce va ofera. Nu ducem lipsa de oameni care si-au inceput antrenamentul pe cand aveau 60 de ani sau mai mult, inclusiv in Arte Martiale precum Karate-ul plin de seturi de loviri cu mainile si picioarele. Lupta este in mintea ta, nu in corpul tau.