Articole: pag 1

A gandi pozitiv

 
 

Ma uit în jur si vad oameni care încearca sa se schimbe.Oameni care incearca sa-si schimbe modul de gandire intr-unul pozitiv, oameni care încearca sa repare greseli sau pur si simplu oameni care vor ceva mai mult de la propria viata.

Descoperim insa ca este greu. Nu e usor sa ne schimbam atitudinea, este greu sa nu ne enervam cand asteptam douazeci de minute la semafor sau cand altcineva ne-a luat locul de parcare, este greu sa spunem “multumesc”, “te rog”, “iarta-ma”, este greu sa fim toleranti.

Ce înseamna a gandi pozitiv?

A fi cu adevarat pozitiv nu înseamna numai un ego pozitiv.Nu înseamna în nici un caz ca trebuie sa interpretam lucrurile într-un mod care ne convine.Asta duce la conflict cu cei din jurul nostru si nu face altceva decat sa inrautateasca lucrurile.

Sa fii cu adevarat pozitiv înseamna sa transmiti celorlalti starea de bine.Înseamna ca si ceilalti devin pozitivi.

Ce si cum trebuie sa schimbam?

Mai întai rebuie sa întelegem ca mintea noastra este fomata din doua parti: constientul, partea pe care o folosim în fiecare moment al zilei si subconstientul, partea din noi care se manifesta numai în situatii de stress sau atunci când dormim.

Subconstientul este depozitul mintii alcatuit din experientele pe care le-am acumulat de-a lungul vietii si care ne însotesc pe tot parcursul existentei. Mintea constienta (intelectul) este alcatuita din parti extrase din subconstient. De aceea este inutil sa încercam din rasputeri sa schimbam constientul daca înauntru nostru este un vast depozit de lucruri negative.În acest fel efortul pierdut duce la stress si frustrare.

Sa pastrezi o minte pozitiva necesita nu numai vointa ci si un efort constant de modificare si dezvoltare a subconstientului prin modificarea propriilor obiceiuri.

Iata o metoda practica de a pune lucruri pozitive inauntru vostru:

Schimbati felul in care va exprimati. Cand se iveste o problema la serviciu, când avem de indeplinit o sarcina dificila sau apare un lucru pe care nu l-am mai facut niciodata, de obicei primul lucru care ne vine in minte este “nu pot” sau “este greu”.

Daca folositi cuvinte negative ele vor avea un efect negativ asupra subconstientului. Pentru ca ceea ce spuneti, cuvintele pe care le folositi, intra adanc in subconstient si il modeleaza. Daca subconstientul devine negativ, mintea constienta devine de asemenea negativa.

Inlocuiti:
- “nu pot” cu “sa vedem cum rezolv (problema respectiva)”,
- “este greu” cu “ia uite, o provocare noua”

Abordati lucrurile noi cu curaj si încredere.

Este foarte simplu sa încercati la serviciu sau acasa.Timp de o saptamana fiti atenti la felul în care ganditi, la ceea ce spuneti, si schimbati.

Intrebati-va ce înseamna sa fii pozitiv.

Verificati daca cuvintele pe care le folositi de-a lungul zilei sunt pozitive.

Încercati sa va schimbati limbajul si daca “va scapa” ceva negativ înlocuiti imediat cu ceva pozitiv.

Creeati-va un obicei din a face asta si va veti schimba viata.

Imaginati-va ca avem un pahar cu apa si inauntru adaugam cerneala. Apa devine tulbure. Dificil sa extragi cerneala din apa dar... daca adaugi apa curata, picatura cu picatura dupa o vreme apa se va limpezi

Ca sa va schimbati viata nu trebuie decat sa va schimbati obiceiurile.Începeti cu lucrurile mici: propriile cuvinte, postura fizica, un zambet.

Obiceiurile proaste sunt ca cerneala, dificil de îndepartat dar usor de inlocuit...

La fel si in practica de Ki Aikido. Picatura cu picatura inlocuim vechile obiceiuri cu altele noi.

Schimbati-va obiceiurile si veti capata incredere in propriile forte si puterea de a va trai viata la maxim de potential.

din partea: www.kiaikido.ro