Articole:pag 9

Legea prezentei - Aveti cu adevarat doar acest moment

 
 
Prezenta - Stand pe Kilimanjaro

Practicantii de Arte Martiale incearca adesea sa-si depaseasca limitele si sa invete tehnicile cerute. Atunci cand vine timpul sa se pregateasca pentru testare, multi au dificultati, deoarece acest lucru cere o noua perspectiva. Ei nu mai au luxul de a analiza ceea ce au gresit, atunci cand s-a intamplat asta. Ei doresc sa "dea inapoi" si sa vada ce a mers prost. Vi s-a intamplat asta ? Ati ascultat vreodata pe cineva in persoana sau la radio, sa fiti chinuit de ideea celui care vorbeste si sa pierdeti urmatoarele doua ideii deoarece va gandeati la cea dinainte ? In timp ce acest tip de analiza mentala este benefic si ajuta in procesul de invatare, sunt momente cand trebuie sa inveti sa "fii aici". Daca explorati mai mult aceasta idee, incepeti sa realizati ca aveti doar acest moment in care traiti.

Margaret Bonnano a spus odata: "Este posibil sa traiti fericiti doar daca aveti o viata bazata pe momentele prezente". Chiar daca va puteti proiecta mintea intr-un moment din trecut sau viitor, traiti doar in prezent, in acest moment. "Ne rasfatam" proiectandu-ne mintea in trecut sau viitor, deoarece suntem fascinati de aceste posibilitati. Cu toate acestea, putem actiona doar acum, in acest moment.

Asa ca, atunci cand te confrunti cu un agresor poti lua decizii si sa actionezi doar acum. Nu iti poti permite luxul de a analiza ce se intampla. Desi oribil, acest lucru inca ne fascineaza. Totusi, daca ne ingaduindum sa analizam acest eveniment, acest lucru ne-ar putea costa sanatatea sau chiar viata.

Asa ca, atunci cand sunt testati, elevii trebuie sa fie prezenti "total", sa actioneze si sa reactioneze. Pentru analiza va fi timp ulterior. Acest lucru se dovedeste a fi o lectie dificila in viata, si necesita rabdare si perseverenta pentru a o stapani.

Deci, evita "timpul mort al analizei"; fii prezent. Este singurul loc in care poti fi cu adevarat.

Articol publicat pe "Aikido of Nebraska Blog : The Law of Presence You Only Really Have this Moment"

tradus si publicat aici cu permisiunea lui Sensei Todd Roberts ( "Aikido of Nebraska LLC Dojo" )