Biografii

Yasuo Kobayashi

 
 

20 Septembrie 1936 -

Yasuo Kobayashi s-a nascut pe 20 Septembrie 1936 in Kudan, Tokyo. A inceput practicarea artelor martiale cu judo, ajungand la 5 Dan in timpul liceului. Intrand la Universitatea Meiji a inceput practicarea aikido-ului, inscriindu-se la Hombu Dojo in aprilie 1955. Pentru un timp a continuat sa practice judo si aikido in paralel.

Cu ajutorul unui profesor de la universitate, a infiintat clubul de Aikido in cadrul Universitatii Meiji. Fiind atras din ce in ce mai mult de aikido a devenit uchi-deshi chiar din timpul studentiei. Dupa infiintarea clubului au inceput sa efectueze demonstratii in cadrul diferitelor festivitati ale universitatii. In cadrul acestui club au venit sa predea si Koichi Tohei si Tadataka Matsuo.

In 1958 a luat parte la crearea federatiei studentilor universitari. Universitatile din Tokyo, Chuo si Senju erau afiliate la Yoshinkan iar cele din Waseda, Keio si Meiji la Aikikai. Au existat dispute intre lideri referitoare la alegerea presedintelui organizatiei, dar studentii participau la antrenamente comune de pregatire cu cei din Yoshinkan sau Tomiki. Tomiki, inainte de a adauga competii in cadrul aikido-ului, preda in fiecare sambata la Aikikai. Dupa absolvire (1958), Kobayashi face parte din grupul de instructori de la Hombu, dar continua sa se antreneze sub conducerea celui de-al 2-lea Doshu. A invatat de la multi instructori, incepand cu Morihei Ueshiba, Kisshomaru Ueshiba, Koichi Tohei, Osawam Saito, Yamaguchi, Arikawa, Tada, Tamura, Noro, etc.

In 1969 isi deschide propriul dojo in Kodaira, fiind responsabil si de cluburile de aikido de la universitatile Meiji, Saitama si cea Economica din Tokyo.

A predat in cadrul Hombu pana in 1972, cand isi deschide al 2-lea dojo (noiembrie 1972), Tokorozawa dojo, si se dedica celor 2 dojo-uri proprii. A fost primul instructor din Hombu care a avut dojo privat. In 1975 a trimis pe Shikanai shihan in Brazilia. A vizitat frecvent multe zone din Asia si Europa.

In 1987, Dojo-ul de Aikido Kobayashi a primit medalia de excelenta pentru dezvoltarea artelor martiale din partea Asociatiei Japoneze de Arte Martiale, iar in 2005, Yasuo Kobayashi, ca individ, a primit o medalie pentru contributia sa la dezvoltarea aikido-ului.

In ianuarie 2003, exista mai mult de 120 de grupuri care sunt controlate direct sau cu legaturi cu organizatia lui Kobayashi.

Kobayashi Yasuo, 8 Dan Aikido, este reprezentantul Aikido Kobayashi Dojo, director onorific al Clubului de Aikido din cadrul Universitatii Meiji, si shihan onorific la Clubul de Aikido din cadrul Universitatii Saitama si al celui din cadrul Universitatii Economice din Tokyo.