Despre

 
 

AIKIDO = calea (DO) armonizarii (AI) cu energia (KI)

Aikido este o arta martiala relativ noua, inceputurile ei datand cam de prin anii 1920, cind Morihei Ueshiba a inceput sa o dezvolte . La fel ca Judo, Kendo, Aikido isi are radacinile in koryu (scoli traditionale din budo clasic) si incorporeaza concepte din scoala sabiei Yagyu, din Daito-ryu etc. Toate conceptele au fost transformate si rafinate prin prisma atasamentului sau la religia Omote-kyo, a celebrarii vietii, creatiei si dragostei pentru oameni. Aikido inlocuieste mutilarea si distrugerea din clasicul jujutsu cu controlul si compasiunea.

Principiile interne sunt dirijate spre preluare si control mai degraba decit pentru a rani si distruge oponentul, protejind pe cel atacat precum si pe atacator. Practicantul nu isi foloseste pumnul sau piciorul pentru a vatama sau a face un rau inutil, nu blocheaza sau rezista atacului, ci se armonizeaza , redirectionind si transformind energia atacatorului. Rezultatul este o blindete devastatoare, o tehnica si o arta care nu are sens pentru cei mai multi observatori obisnuiti cu utilizarea fortei contra forta.


CS Marubashi

Clubul Sportiv Marubashi si-a inceput activitatea in anul 1993, sub conducerea lui Mihai Cozmei. In 1995 se alatura acestui club si Gabriel Ciobanu. Dupa plecarea lui Mihai Cozmei, in 1998, conducerea este preluata de catre Sergiu Nicoara.

Din 2003 CS Marubashi este sub conducerea lui Gabriel Ciobanu, antrenamentele desfasurandu-se sub indrumarea acestuia.

Din 2007 pana in 2013 CS Marubashi s-a aflat sub indrumarea tehnica a lui Sensei George Koliopoulos 6 dan Aikido Aikikai presedintele Asociatiei Elene de Aikido Aikikai si a lui Viorel Lungu 4 dan Aikido Aikikai membru al Asociatiei Elene de Aikido Aikikai .

In 2009 Dumitru Curpan este promovat ca instructor in cadrul clubului si activeaza pana in primavara lui 2011. Revine spre sfarsitul lui 2012 pana in mai 2013.

Incepand cu noiembrie 2013 CS Marubashi s-a afiliat la Fundatia Romana de Aikido Aikikai.

Ciobanu Gabriel
4 Dan Aikido Aikikai