Povestiri: 5

Publicand Sutrele

 
 

Tetsugen, un practicant Zen din Japonia, a decis sa publice sutre, care in acel timp erau disponibile numai in chineza. Cartile trebuiau tiparite cu ajutorul placilor de lemn intr-o editie de 7000 de copii, o munca imensa.

Tesugen a inceput sa calatoreasca si sa colecteze bani pt acest scop. Cativa simpatizanti i-au dat o suta de bucati de aur, dar de obicei primea cativa banuti. el multumea pt fiecare donatie cu egala recunostinta.

Dupa 10 ani Tetsugen a adunat destui bani pt a-si incepe treaba.

Dar, in acel timp s-a intimplat ca raul Uji sa se reverse. A urma o foamete.

Tetsugen a luat fondurile colectate pt carte si i-a cheltuit sa salveze oamenii de la foamete. Apoi, a inceput din nou sa colecteze Dupa cativa ani, o epidemie s-a imprastiat de-a lungul tarii. Tetsugen a cheltuit din nou banii adunati pt a ajuta pe oameni. Pt. a 3-a oara si-a inceput munca de colectare, si dupa 20 de ani ea a fost implinita.Placile au tiparit prima editie de rugaciuni care poate fi vazuta astazi la manstirea Obaku din Kyoto.

Japonezii le spun copiilor lor ca Tetsugen a facut 3 seturi de sutre iar primele 2 seturi invizibile au depasit-o pe ultima.