Articole: pag 2

Triunghiul, Patratul si Cercul

 
 


Triunghiul, patratul si cercul au fost identificate ca cele mai importante simboluri in artele martiale. Multe persoane vorbesc despre ele ca elemente separate in artele martiale. La un nivel de baza, despre aceste figuri geometrice se paote discuta ca reprezentand diferite aspecte, iar la un nivel superior ele raman distincte, dar inseparabile. [...] Voi prezenta cateva lucruri simple de la care sa putem porni exploararea acestui subiect:

1. Triunghiul: as dori sa introduc triunghiul ca reprezentand postura voastra (shisei). Indiferent de tipul posturii, o postura buna trebuie sa fie in esenta ca un triunghi. Acest triunghi creeaza o platforma puternica si stabila care poate fi mutata. La un nivel superior, pozitia bratelor impreuna cu postura formeaza un alt triunghi care trebuie sa fie incorporat si sa completeze triunghiul posturii voastre.

2. Patratul reprezinta relatia pe care o stabilesti cu partenerul tau. Cu alte cuvinte, relatia pe care o stabilesti trebuie sa reprezinte 2 triunghiuri conectate ca un patrat. Este important sa analizezi modul in care aceasta conexiune este realizata, astfel incat intre voi sa se creeze un patrat. Crearea acestui patrat este utilizata pentru neutralizarea atacului lui uke.

3. Cercul reprezinta felul in care preiei avantajul asupra atacatorului, dupa neutralziarea atacului. Cercul trebui sa EXISTE in interiorul patratului. Daca patratul reprezinta realtia dintre tine si uke, atunci cercul reprezinta felul in care utilizezi aceasta relatie in avantajul tau.

Daca una dintre aceste componente lipseste, de obicei tehnica (waza) nu functioneaza. Daca triunghiul nu este inclus in patrat, daca cercul nu este inclus si el in patrat, tehnica de obicei nu functioneaza. Trebuie sa petrecem un numar mare de saptamani explorand aceste concepte la un nivel mai adanc decat acest articol introductiv.[...]

Articol publicat pe "AASBK BLOG: Triangle, Square and Circle"

tradus si publicat aici cu permisiunea autorului, Sensei Marc Abrams