Povestiri: 1

O judecata dificila

 
 

Intr-un mic orasel din India, o persoana a decis sa inceapa o afacere, sa-si deschida un bar gasind in acelasi timp si o locatie vis-a-vis de Templu. Enoriasii templului respectiv au pornit o campanie pentru blocare deschiderii acestui bar, precum si rugaciuni zilnice impotriva acestei afaceri.

In acest timp, lucrul la bar progresa. Totusi, cand barul mai avea cateva zile pana la deschidere, un fulger puternic l-a lovit, arzandu-l pana la temelii.

Credinciosii au fost destul de multumiti in sinea lor, pana cand stapanul barului i-a dat in judecata, sustinand ca Templul, prin enoriasii sai au responsabilitatea ultima a ceea ce s-a timplat, prin actiunile lor directe sau indirecte. In aparare, cei din templu au negat vehement ca actiunile sau rugaciunile au stat la baza acestei intamplari.

Ajungand in fata curtii, judecatorul s-a uitat in hartiile inaintate, comentand:

"- Nu stiu cum voi decide acest caz, dar dupa cum reiese din aceste hartii, avem un proprietar de bar care crede in puterea rugaciunilor si un intreg templu, impreuna cu credinciosii sai, care nu cred..."

Povestiri scurte