Povestiri: 1

Broscute in groapa - Puterea cuvintelor

 
 

Un grup de broscute calatoreau prin padure cand 2 dintre ele au cazut intr-o groapa adanca. Cand broscutele au vazut in ce groapa adanca au cazut tovarasele lor, au inceput sa le planga spunandu-le ca sunt ca si moarte. Cele 2 broscute au ignorat comentariile incercand sa sara afara din groapa toata noaptea. Tovarasele lor au continuat sa le spuna ca nu are nici un rost, deoarece nu vor reusi. Intr-un final, una din broscute a luat aminte la ce spuneau celalate si a renuntat. S-a asezat jos si a murit.

Cealalta broscuta a continuat sa sara cat de tare putea. Inca o data, broscutele au inceput sa strige la ea sa nu se mai chinue si sa moara linistita. Dar broscuta a continuat sa incerce din greu, iar intr-un final a reusit. Cand era afara, celelalte broscute au intrebat-o : "Ai auzit ce ti-am spus?" Broscuta le-a explicat ca ea este surda, crezand ca ele o incurajau tot timpul.

Aceasta povestire are 2 lectii:

1. Cuvintele au putere de viata si moarte. Un cuvant de incurajare adresat unei persoane cazute, o poate ridica si ajuta sa mearga mai departe

2. Un cuvant distructiv spus cuiva care este cazut, poate fi acela care il ucide.

Fii atent la ce spui. Incurajeaza-i pe cei care ii intalnesti in cale. Puterea cuvintelor...cateodata este greu de inteles ca un cuvant de incurajare poate avea o bataie asa de lunga. Oricine poate spune cuvinte care pot descuraja pe cineva sa continue in perioade dificile. Speciala este persoana care isi face timp sa-l incurajeze pe celalat.

Povestiri scurte