Povestiri: 1

Uliul, liliacul si bondarul

 
 

Daca pui un uliu sorecar intr-un tarc de aproximativ 2 metri patrati, pasarea, in ciuda abilitatii sale de a zbura, va fi prizoniera. Motivul este lipsa spatiului de "decolare", uliul sorecar avand nevoie de aproximativ 3-4 metri pentru a putea sa-si ia zborul. Fara a avea acest spatiu, datorita obiceiului sau, nici macar nu va incerca sa zboare, ramanand prizonier pe viata intr-o mica inchisoare fara acoperis.

Un liliac care zboara prin noapte, o creatura foarte abila in aer, nu poate zbura de pe un plan orizontal. Daca este asezata pe podea sau pe pamant neted, tot ce poate face este sa se tarasca neajutorat pana ce intalneste o ridicatura usoara de pe care se poate arunca in aer.Atunci, va zbura cat ai clipi din ochi.

Daca un bondar este pus intr-un pahar, va sta acolo iar daca nu este scos , va muri. Nu va vedea niciodata iesirea din pahara, persistand in incercarea de a gasi o cale de iesire in partea de jos a paharului. Va cauta o cale acolo unde nu exista, pana cand se va muri.

In multe feluri, exista o multime de oameni care seamana cu uliul, liliacul sau bondarul. Se lupta cu problemele si frustarile lor, fara sa realizeze ca raspunsul este chiar in fata lor.

Povestiri scurte