Proiecte

Ap. gimnastica ochi - idee

 

- Port ochelari pentru corectarea miopiei cam de cand aveam ~ 10 ani. Am pornit cu -0.5 la ambii ochi. Atunci cand eram tanar (~16 ani si miopia era ~ -3) am pus mina pe o carte care prezenta niste exercitii pentru imbunatatirea vederii. Am inceput sa le fac, avand si momente cand puteam sa vad foarte bine, dar aceste momente nu tineau mai mult de cateva secunde. Din pacate, dupa ceva timp le-am abandonat.

Dupa ceva mai mult timp am dat peste cateva carti referitoare la imbunatatirea vederii si am hotarat sa reincep sa fac cateva exercitii (acum port -4 la ambii ochi). Am observat ca nu reusesc intotdeauna sa misc ochii pe trasee bine define. In loc ca ochii sa se miste lin, cursiv, mai degraba sar dintr-un punct in altul. Din acest motiv, m-am gandit la un aparat care sa ma ajute la aceasta.

- Aparatul va proiecta un spot luminos pe perete, miscandu-l pe niste trasee bine definite. Acesta este compus din 2 motoare (unul care sa realizeze miscarea pe axa orizontala si celalalt pe axa verticala), o dioda led tip laser precum si un modul electronic care sa controleze acest ansamblu.

Miscarea spotului luminos va fi continua, pe traseele definite (vezi fig. de mai jos), viteza acestuia putand fi controlata din modulul electronic. Pentru a nu obosi in mod excesiv muschii ochiului, intre trasee va exista o pauza folosita pentru relaxarea acestora.


Obs: traseele 11 si 12 nu sunt implementate

Etapele constructiei precum si cele necesare le puteti gasi aici .

Softul necesar controlarii acestor 2 motoare il puteti lua de aici. Obs: softul nu este perfect, am facut cateva ajustari de baza pentru a fi functional

- Utilizare: Montajul se va aseza la aproximativ 1 metru de perete iar utilizatorul la ~1.5 metri fata de perete, in spatele acestui aparat. Incercati sa aranjati aparatul, astfel incat la pornirea acestuia, spotul luminos sa fie pozitionat la nivelul ochilor vostri si in centrul peretelui. Ochii vor urmari miscarile spotului luminos, fara a misca capul. Daca spotul iese din raza voastra vizuala, sau este prea greu pentru ochi sa-l urmareasca la extremele sale, micsorati distanta aparatului fata de perete.


Sper ca acest aparat sa ajute cat mai multa lume pentru a-si imbunatati sau preveni deterioarea vederii.

In incheiere, desi nu exista nici o legatura directa si vizibila, v-as ruga sa ma sprijiniti donand cat doriti, pentru a ma ajuta sa construiesc un centru de arte martiale.
De ce imi doresc un centru de arte martiale ( intr-o lume din ce in ce mai mult orientata spre virtual ) ?
Ei bine, imi doresc un loc unde oamenii (copii si adulti) sa poata obtine/invata/practica urmatoarele:
- activitate fizica sanatoasa si placuta
- aptitudini pentru "viata" : respect, incredere de sine, autodisciplina, lucrul in echipa, stabilirea si atingerea telurilor ...
- auto aparare, incurajarea rezolvarii conflictelor in moduri non-violente
- ...


Daca v-a placut, poate luati in considerare o donatie pt. club:

- Folosind Paypall :


- La Banca Transilvania in contul Asociatiei CS Marubashi cu urmatorul IBAN: RO92BTRL02401205T28475XX

Va multumesc !

CS Marubashi este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala care sustine si promoveaza Aikido (Arta Pacii) si principiile unei vieti sanatoase si armonioaseBibliografie:
1. Chinese Eye Exercises - Warming Up Session
2. Sa ne imbunatatim vederea in mod natural, usor, eficient si cu rezultate rapide de Leo Angart
3. Martin Sussman - Programul pentru imbunatatirea vederii
4. Ophthalmologist William H. Bates & The Bates Method History

"Incearca mereu, chiar daca gresesti. Nu conteaza. Incearca iar, chiar daca vei gresi. Vei gresi mai bine"